+36 30 9 494 493 tanacsadom@gmail.com

Milyen weboldalak léteznek, miből válogathatsz

Írjunk kicsit bővebben arról, hogy milyen honlapokat építtenek, építtetnek a cégek, emberek.

Statikus  Weboldalak

A Statikus weboldal olyan, alap szintű weboldal, amelynek a tartalma nem – vagy ritkán – változik, olyan mint egy okos névjegy, egy kihajtható színes prospektus a cégről, a szolgáltatásokról.

A statikus weboldalt leginkább egy plakátra tudnám hasonlítani.

Ezek nem feltétetlenül kerülnek interakcióba a felhasználóval, tartalmuk változtatásához némi szerkesztői szakértelem szükséges. Alap szintű megoldásként kínáljuk, költségtakarékos verziót igénylő Ügyfeleinknek. Tartalmazhat, természetesen, képeket, videókat, galériát, árlistát, kapcsolati/feliratkozási ürlapokat, referenciákat, térképet, stb. Általában kisebb cégek szoktak úgy gondolkozni, hogy nekik elég lesz egy “sima”, statikus honlap is, nem kell semmi extra, csak egy kis bemutatkozás, a szolgáltatásaik köre és elérhetőségek. Lehetséges, hogy az igényeiknek megfelelne a statikus konstrukció, azonban ne feledjük azt a lényeges különbséget a statikus és a dinamikus weboldalak között, hogy a Google kereső minden esetben előnyben részesíti a dinamikus tartalmakat!

Dinamikus weboldalak

képesek kommunikálni a felhasználóval, akár megbízóink is képesek tartalmát változtatni egy számukra kialakított Adminisztrátori tartalomkezelő felületen keresztül. Főként azon Ügyfeleinknek ajánljuk akik tervezik, hogy havi rendszerességnél gyakrabban fogják weboldaluk tartalmát változtatni! A Tartalomkezelő rendszer lehet egy közismert előre elkészített rendszer, amely széles határok között testreszabható pl. WordPress. a dinamikus weboldalaknál a tartalom mindig dinamikusan generálódik. Dinamikus, mert képlékeny, alakítható. Gondoljunk csak a hozzászólásokra, amikor kommentelhetünk egy- egy tartalmat és az rögtön utána meg is jelenik az oldalon.

Egy egyszerű céges honlap is lehet dinamikus alapokon nyugvó, keresőoptimalizált, letisztult megjelenésű. Az már csak hab a tortán, hogy a dinamikus weboldalak általában megjelenésre is jobban tükrözik a mai trendeket és a látogatók által is jobban kedveltek. Gondoljon csak bele! Ön visszamenne egy olyan weboldalra, ahol tudja, hogy semmi sem fog történni/változni? Miért is olvasná el többször ugyanazt a tartalmat? A dinamikus honlapok szépsége, vonzereje többek között a folyton változó/ frissülő tartalmakban rejlik, amiket a weboldal tulajdonosa is könnyedén generálhat az adminisztrációs felületen keresztül (pl. akciók, blogbejegyzések, hírek, stb…).

Például itt van ez a blog is. Az ember belép a felhasználói névvel és jelszóval az admin felületre. Új cikkre kattint, utána ad neki címet és megírja a tartalmat mint a Wordben. Aztán publikálás és már kész is. A hozzászólás meg még ennél is könnyebb az olvasónak.

A dinamikus oldalak terjedtek már el és nem véletlenül.

A legtöbb esetben Ügyfeleinknek szüksége van a weboldal elkészülte után is támogatásra, további moduláris fejlesztésre, illetve az apróbb kérdéseik megválaszolására. Ebben is állunk rendelkezésükre a hét minden napján!

Ha a Google keresőben megtalálható, jól pozicionált weboldalt szeretne, mindenképpen a dinamikus weboldal mellett döntsön!

Felkeltettük érdeklődésed?

Kérj ajánlatot az alábbi gombra kattintva. Az előbb említett […]

weboldalkészítő, egyetemi oktató

A netjet.hu cikkeinek és oktatóanyagainak szerzője Erdélyi Norbert. Szakterülete az üzleti weboldak megvalósítása és értékesítési kampányok kivitelezése. 2006-óta foglalkozik online marketinggel. Az írásai célja, hogy az online marketinget és a technikai megvalósítását érthetővé tegye számodra.

Sehonnan az internetre

A weboldalnélküliségből, vagy a régi, mobilon nem-nyílóból egy dizájnos, új és üzletet hozó oldalhoz

Sehonnan az internetre

A weboldalnélküliségből, vagy a régi, mobilon nem-nyílóból egy dizájnos, új és üzletet hozó oldalhoz