+36 30 9 494 493 tanacsadom@gmail.com

…és majd csak állsz és senki sem lát, sem téged, sem a terméked…

És mi lesz?

Mitől félhetsz leginkább, ha nincs neked vagy cégednek honlapja?
Félni? Miért is félnék?
Hát…az offline világ ma már nem elég egy szomszédos étterem megkeresése ügyében sem! Ma ahhoz is előkapjuk az “okosunkat” és rákeresünk…
Ha bármi kérdésünk van…a google-ban rákeresünk. Ha valamilyen szolgáltatást, terméket keresünk, akkor is! Sőt, akkor leghamarabb!

Állj meg egy pillanatra és gondolj magad kereséseire! Így van, ahogy fent sorolom?

Úgy-e?!

Ezek után, hirtelen elönthet a félelmek árja…

Mi lesz, ha: 

  • nem leszek látható (a szolgáltatásom, a termékem?

  • nem tudnak rólam

  • ezért lenéznek, kinevetnek 

  • nem tudok eladni

  • nem tudom “eladni” az ötleteimet, missziómat!

  • mobilon – ahol egyre több a keresés – meg sem jelenik

És akkor ülj le, végy egy ceruzát és írd össze, hogy is mi is volna a haszna annak, ha online is látható lennél (te, céged, terméked…).

…Még kontrasztosabb azonban a számosságukat tekintve legnagyobb hányadot képviselő mikrovállalatok hátránya: az 1-9 fős cégeknek csupán egynegyede található meg a weben, és ez az arány az elmúlt években alig nőtt. A lemaradás mögött számos ok húzódik: a néhány fős cégek jellemzően nem marketing alapokon működnek, nem látják az internetes jelenlét hozadékát sem; hiányzik a megfelelő döntéshozói-vezetői szemlélet, a stratégia és a kompetencia, emellett relatíve kevesebb a marketingre és honlapépítésre fordítható forrás is – mutatnak rá a kutató…  Sokan pedig csak addig jutnak el, hogy “honlap kell”, noha az internetes jelenlét alapvető célja, hogy üzlet – bevétel és profit – legyen belőle, ahhoz pedig a weboldal létrehozása csak az első lépés.

A tartalom és a megjelenés frissen tartása és bővítése, illetve a további fejlesztések jól mutatják, mennyire tekinti egy cég stratégiai eszköznek a webes megoldásait…

(Forrás: BellResearch – Magyar Infokommunikációs Jelentés)

A következő cikkben ezt írom meg…és majd egyeztessünk…!

Felhívnám a figyelmedet

…Majoros Laci mondja, hogy ő beszélni fog az Öreggel, nincs ez így rendben. Kell már egy rendes weboldal, ami mobiltelefonon is nyílik. Jó, mondom, de finoman, nehogy felbosszantsd..

Elmondtam Segesdinek telefonon. Felordított, hogy: Igen! Szép volt…

Érdekel a webes megfelelő jelenlétre a megoldás?

Ingyenes félórás tanácsadásra jelentkezz itt:

Kapcsolat