+36 30 9 494 493 tanacsadom@gmail.com

Gratulálok, a legfontosabb lépést megtetted!

Nézd meg – minél többször – az alábbi oktató anyagot, amiben lépésről-lépésre elmagyarázom az újraélesztés folyamatát!
Ne feledd! A légzés-leállta, az agy vérellátásának megszűnése után csupán 4 perced van, ez alatt kell megfelelően cselekedned!

Az egyetlen hiba amit elkövethetsz, ha nem csinálsz semmit!

 

Legjobb referenciáim

Miért hallgass rám:

Dr.Csomai Zita vagyok, orvos-természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta, minősített esősegélynyújtó instruktor, gyakorló anya.

 Honvéd és katasztrófa szakvizsgájú orvos, mely képzettségek mellé életmód-tanácsadó és terapeuta, alternatív mozgás és masszázsterapeuta, valamint természetgyógyász képesítéseket is szereztem.
Továbbképzéseimnek száma 27, – és számuk nő, mert tanulni mindig szeretnék – melyek közül megemlíteném a németországi

  • Sebészeti és Mobil Katonai Kórház Tréninget (Forwarded Surgical Team and Mobile Army Hospital Training),
  • az Észak Karolina-i (USA), Különleges Harci Bevetések Orvosi Tréningjét (Special Operations Combat Medic Course),
  • az Érzelmi Intelligencia Oktatói képzést, és a
  • Lifeguard (Életvédő) Tréninget Angliában.
  • European Resuscitation Council

 

Már a 9.hónapban voltam, amikor elvégeztem a Zita Baba-elsősegély tanfolyamát. Nem azt mondom, borzasztó megerőltető volt az egész napot végigülni, de megérte. Hála istennek nekünk nem kellett találkoznunk a Bölcsőhalál tüneteivel, de számos más útmutatása bizonyult hasznosnak a gyerekek felnevelése során. Túléltünk már kar törést, kivert fogat, kisebb nagyobb vérző sebeket, túl vagyunk jó néhány lázas időszakon és egy csúnya égési sérülésen is, amikor a kisfiam magára rántott egy fazék forró levest. Zita tanácsainak hála hegmentesen meggyógyult, mert tudtuk, hogy mennyi ideig kell hűteni a sebet, hogy hogyan kell és hogyan nem szabad ellátni a megégett felületet és szerencsénkre hozzáértő orvoshoz kerültünk a baleseti sebészeten, aki nagyon profi ellátásban részesítettek bennünket.
Nekem nagyon sokat segített, nagy biztonságot adott az, hogy fel tudtam készülni fejben a különféle baleseti lehetőségekre és megtanulhattam előre, hogy melyik esetben mit kell csinálni és mit nem szabad csinálni.

Tamásné Rebeka

kisgyerekes anya

Három gyermekes gyakorló szülőként értettem meg, hogy mit kellett kiállnia Drága Anyámnak mellettünk az öcsémmel, amíg felnőttünk. És nem tudom, hogy mi a nejemmel hogyan tudtuk volna eddig felnevelni a két lányunkat, ha nem találunk szakszerű segítőre Zita személyében. A légzésfigyelő kiválasztásától, a megfelelő autós gyerekülésen át, a baba-biztos lakás kialakításán keresztül, a megfelelő elsősegély doboz és alternatív házipatika összeállításán át nagyon sok területen volt a segítségünkre. De igazán akkor döbbentem rá, hogy milyen sokat segített nekünk a Baba-elsősegélyen megszerzett tudás, amikor a 4 éves Zsófinak a játszótéri mérleghinta kiverte a bal felső metszőfogát, és a nejem pontosan tudta, hogy mit kell csinálnia. Megfelelő módon meg tudta menteni a fogacskáját és a fogorvos vissza tudta helyezni.

Képes Lajos

apa